Liget - irodalom és ökológia

A Liget új, online kiadása a ligetmuhely.com oldalon érhető el.

 

A liget.org 2015 január-tól csak archívumként működik,

minden friss tartalom az új oldalon érhető el.

 

A folyóiratszámok letölthetőek az alábbi címen:

http://ligetmuhely.com/category/liget/mufaj/folyoirat

Tovább a cikkekhez »
 
 
 
Archív számok
 
 
 
 
 

Kosztolányi és a társaságok – a montázs-esszé 2. része. Az augusztusi Liget másik rétegében folytatódik a fogalomértelmező sorozat, ezúttal a gép és a mítosz címszavak körül. A harmadik réteg a vizeké: a Vízöntő a Földközi-tengerről mesél, a Belső ruhatárban Tavi rák lakik, egy glossza pedig A víz mint ellenség címmel kér figyelmet. A negyedik réteg a Gazdagság elszomorító arcát mutatja; az ötödik réteg a verseké – Reális szonett; Félmosoly; Köd szemetel –, a hatodik a rajzoké, a hetedik pedig természetesen az olvasóké.

Tovább a cikkekhez »
 

Szonettjáték társaságban – ez a júliusi szám élén azt jelenti, hogy tizennyolc szerző húsz verse egy-egy társának rímeire, melyet aztán a Van fogalmad? rovat újabb összeeállításai követnek: környezet és lélek címszavak alatt. A Vízöntő a Hévízi-tó hullámaiba, egy montázs-esszé Kosztolányi és a társaságok köreibe vezet. Közben Részeg halászok Vasakarattal bogozzák Az ösvény végén Az Ellingwood-dilemma rejtélyeit. A Korláton ülve a Szegénység kínzó érvei után csak azt mondhatjuk: Így fészkeli be magát olvasói tudatába a júliusi Liget.

Tovább a cikkekhez »
 

Sorköznyi csendtől a Privát részesedésig tart a júniusi szám (címben elbeszélve), s kettő között a Van fogalmad? rovatban a Liget fogalomértelmező előadás- és beszélgetés-sorozatának két dokumentációja az arányérzék és a növekedés körül. S mi még? Egy irodalmi esszé: Sötét idők. Egy novella: Testvéri szeretet. Egy különös szöveg: Mozart a metróban. És a Vízöntő soron lévő darabja, a Balti-tenger. A Belső ruhatárban pedig: Galamb-akrobaták.

Tovább a cikkekhez »
 
 
 
 
 
 
Liget.org   »   Folyóirat   »   Archív számok
 
replica watches
replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches
replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags
70-640 70-640 642-832 1Z0-051 220-701 642-813 70-411 642-447 300-209 300-207 070-294 itexam911