Liget - irodalom és ökológia

A Liget új, online kiadása a ligetmuhely.com oldalon érhető el.

 

A liget.org 2015 január-tól csak archívumként működik,

minden friss tartalom az új oldalon érhető el.

 

A folyóiratszámok letölthetőek az alábbi címen:

http://ligetmuhely.com/category/liget/mufaj/folyoirat

Tovább a cikkekhez »
 
 
 
Archív számok
 
 
 
 

A szeptemberi Liget borítójának első oldalán ez olvasható: 20 éves a lap, ez a 200. szám – s csakugyan, ez nem amolyan vélemény, hanem tény. A Rohan az idő kifejezéshez kapcsolódó írott és rajzolt művekben persze mindkettőből található bőséges változatban: vidáman és szomorúan, meggondolkodtatóan és gyönyörködtetően, állító és kérdező módban, mesésen és tárgyilagosan, oda és vissza – s ha nem mondják ki az írások, akkor is: kíváncsian, a kíváncsi olvasó társulását remélve.

Tovább a cikkekhez »
 
 
 
 
 

Táncolj, árnyék! – ezzel a kétrészes drámával kezdődik az áprilisi szám, s mintha az utána álló vers címe jelölné a darabot: Kommentált álom. De sorban a következő írások is: egy novella (Proszektúra), egy esszé (Haladásparadoxonok), és a Van fogalmad? rovat harmadik sorozatának első közleménye, mely a hozzászólásokkal együtt a szabadság körül forog. Ugyanígy az Europlán rovat (Az önbecsapás kényszere – a bibói szabadságfogalom) és a Belső ruhatár (A történelem hüllőteste).

Tovább a cikkekhez »
 
 
 

A Rács sötét szépségével szemben is képes derűs ellensúlyt ígérni, és kapcsolódik a Gyurmaműhöz. Folytatódik a Van fogalmad? sorozat a munka és a humor körében. Kortárs vagy modern? – ez már a zenére kérdez, az Újabb szériák pedig az irodalomra tekintve válaszol, alakul a Totalitás: Borotválkozás közben vagy akár Egy Ady-vers körül. A különleges januári szám záró része egy fotóra írt különleges verssel kezdődik: „Vagy verjen sors keze”, melyhez négy attraktív könyvbemutató társul: Hérosz a koszban, avagy a posztmodernizátor; Hogyan köti össze; A képzelet matrózai; A bizalom belépője.

Tovább a cikkekhez »
 
Liget.org   »   Folyóirat   »   Archív számok
 
replica watches
replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches
replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags
70-640 70-640 642-832 1Z0-051 220-701 642-813 70-411 642-447 300-209 300-207 070-294 itexam911