Liget - irodalom és ökológia

A Liget új, online kiadása a ligetmuhely.com oldalon érhető el.

 

A liget.org 2015 január-tól csak archívumként működik,

minden friss tartalom az új oldalon érhető el.

 

A folyóiratszámok letölthetőek az alábbi címen:

http://ligetmuhely.com/category/liget/mufaj/folyoirat

Tovább a cikkekhez »
 
 
 
Archív számok
 
 

Ordítás hallatszik Indoklás nélkül, Faltól falig, hogy: Gyúrd, gyötörd Háton fekve,  Holnapra megforgatjuk, s lesz Pókfonál és kőre kő, ha A csudálatos Mary visszatér. Vagy Ernest Black A jövevény? Dicsőségünk dicstelen napjai Zsákolásban telnek, jár a Nyüst Egy érzés tükörlogikája szerint. De Hol van Kázmér? Az emeleten gyerek sírt. Gene-rációk élménye a Húzás, de a Mély kékségben Elhervad, minden csak Disszonancia és paradoxon.

Tovább a cikkekhez »
 

A Duna csak folyt és A víz-ember A száztizenhetedik napon Háló és hal – gondolkodás és valóság összefüggéseiről tűnődve kimondta, hogy Bős-Nagymaros színe és fonákja különbözik bizony, mint ahogy A Kis-Duna, Az elköszönő folyó meg A hullámpocakos folyó és a Holtágsem egy. Közben A flúgos srác Húgsiratót mond A hajóhídtól a Lánchídig, míg Simplicissimus egy fénykép fölött mereng, s azt hiszi Életre kel(l). Nézem a horgony mögül, állítja egy Koan a világ végén – Kórusban, Egészen pontosan a Vízi végvárnál, A Budapesti tavasz egy pillanatában. A játékos Vizafogó következik végül, majd Váltás olasz módra, és megszólal Paul Verlaine: Őszi chansonja; ez Mindig ér.

Tovább a cikkekhez »
 

A Semmiségek katalógusa szerint Konzerv a reggel és hiába mondja a Kocsmáros a világ szélén,  “...És most, Petruchio, beszélj”, jár az Idő-gép, Bourdieu a “kritikai értelmiségi” felelősségéről szól, de a Történelmi tükörben Reggel ez csak Felhőjátéknak látszik, és működik a Buzgóság e söpredékben.  Az epikus költő és az eposzi “csudálatos” mégis hatnak: Hangzatok késő délután.

Tovább a cikkekhez »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liget.org   »   Folyóirat   »   Archív számok
 
replica watches
replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches
replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags
70-640 70-640 642-832 1Z0-051 220-701 642-813 70-411 642-447 300-209 300-207 070-294 itexam911