Liget - irodalom és ökológia

A Liget új, online kiadása a ligetmuhely.com oldalon érhető el.

 

A liget.org 2015 január-tól csak archívumként működik,

minden friss tartalom az új oldalon érhető el.

 

A folyóiratszámok letölthetőek az alábbi címen:

http://ligetmuhely.com/category/liget/mufaj/folyoirat

Tovább a cikkekhez »
 
 
 
2006 / 3   //    «    17    » 
EGY EMBER, AKI FELTŰNT NEKEM
Zoltán Gábor
Szemet venni
novella 
betűméret: nagyobb - kisebb  |  nyomtatási nézet
 
 


 

- A bőrboltba is be szeretnék még menni - mondta a top.

- Minek? - kérdezte a szoknya.

- Szeretnék egy erősebb árnyalatot. Barnát, mégpedig most már igazi barnát, tudjátok. Bár valami pirosság, egy árnyalatnyi, az nem lenne rossz hozzá. Mért, ti nem örülnétek olyannak? - kérdezte a top, miközben vetett magára egy pillantást a mozgólépcső melletti tükörben.

A másodikról a harmadik szintre tartottak.

- Nekem gyakorlatilag mindegy - mondta a bal cipő. - Tudnék viszont örülni egy keskenyebb lábfejnek. Úgyhogy a lábfejszaküzletet, ha egy mód van rá, ne hagyjuk ki!

- De hát az lenn van a mínusz egyes szinten! - kiabálta a telefon. - Miért nem előbb szóltál? Hülyeség lenne visszafordulni.

- Azt mi se mondtuk, hogy forduljunk vissza - védekezett a jobb cipő a párja helyett. - Áthidaló javaslatot teszünk: fölmegyünk a legfelső szintre, mivel ha jól emlékszem, az egész vásárlás a pánt miatt van. Ugye? Pántocska meg akarta mustrálni az aktuális hajválasztékot -

- Annyira snassz már, ami most van, nem? - vetette közbe a pánt. - Teljesen hiábavalónak érzem magam. Nincsen alattam állomány. Minimum, hogy sűrűbbnek kéne lenni a hajnak. És még hosszan sorolhatnám: erősebb szálak...

- Tehát az áthidaló javaslat - folytatta a jobb cipő, anélkül, hogy fölcsattant volna. Nemhiába tartották higgadtabb természetűnek a párjánál. - Fönn kezdjük a hajboltban, és szép nyugodtan haladunk lefelé. Mindenki sorra kerül.

- Én azt nem bírom kivárni! - Szinte már sikított az öv. - Azt akarjátok, hogy megszakadjak? Azonnal másik derék kell. Értitek? SOS! Nem túlzás. Hányas szinten van a derékszaküzlet?!

- A másodikon - mondta a bugyi. - A fenékbolt közelében.

- Nem megyünk vissza - szögezte le a pánt. - Szerintem a jobb cipő javaslata abszolút rendben van.

- De már nekem is sürgős - vágott közbe a szoknya.

- Mi?!

Ez kicsit élesen hangzott. Talán a fülbevaló volt?

- Először is a fenék - magyarázta a szoknya. - Aztán a derék. Aztán a combok. A combok rém kínosak mostanában, nem látjátok?

- Szóval azt akarnám mondani - folytatta rendületlenül a jobb cipő, de a bal már türelmét vesztve csikorgott:

- És akkor mi miért ne mondhatnánk, hogy izzadnak, de eszement módon izzadnak a lábak?! Hogy folyton izzadnak ide mibelénk? Megyünk tönkre, az a helyzet. Hogy a közérzetről ne is beszéljünk. Mondjátok meg, miért nem lehet lentről kezdeni az egész bevásárlást?! Úgy lenne logikusabb, ez belátható, vagy nem?

 

Idáig voltunk a nyomukban, csak mert egyfelé vitt az utunk. De hát nem azért jöttünk, hogy másokat kövessünk és hallgassunk! Be kell mennünk a szemboltba. A mostaninak egyrészt kezd kimenni a színe, azt mondják, másrészt jött már panasz a teljesítményére is. Arra sem alkalmas, hogy a lépcső tetején megjelenő látványról az alján megmondja, miféle.

Hogy ami feltűnt, mi az, egyáltalán.

Úgyhogy irány a szembolt.

 

 
Kommentek (0)
Szóljon hozzá!

  Név* (kötelező)

  E-mail* (kötelező, de nem jelenik meg)

  Website (nem kötelező)

Tartalom* (kötelező)


A *-gal jelölt mezők és a tartalom rész kötelezőek.

Milyen nap van ma?*
(Ellenőrző kérdés a kéretlen levelek kiszűrésére.) 
 
Liget.org   »   Folyóirat   »   2006 / 3   »   Szemet venni
 
replica watches
replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches
replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags
70-640 70-640 642-832 1Z0-051 220-701 642-813 70-411 642-447 300-209 300-207 070-294 itexam911