Liget - irodalom és ökológia

A Liget új, online kiadása a ligetmuhely.com oldalon érhető el.

 

A liget.org 2015 január-tól csak archívumként működik,

minden friss tartalom az új oldalon érhető el.

 

A folyóiratszámok letölthetőek az alábbi címen:

http://ligetmuhely.com/category/liget/mufaj/folyoirat

Tovább a cikkekhez »
 
 
 
A Liget gondozásában a 2009. évben megjelent könyv.
2015. január 1-től a konyv.ligetmuhely.com oldalon lehetséges a könyvek vásárlása.

Borító Cím & Idézet Szerző & Info
Haladásparadoxonok – bevezetés az extrém korok filozófiájába

A könyv a totalitárius rendszerek és a liberális demokráciák jellemző eseményeit és jelenségeit vizsgálja. A szerző a legfrissebb dokumentumokhoz és a kortárs gondolkodók munkáihoz, a közelmúltban lezárult életművekhez fordul, hogy elemző továbbgondolással, mintegy alkotásaikkal beszélgetve, nézőpontjaikat ütköztetve érveljen a képzelőerő szabadsága mellett – mert (a Camus-tól választott mottó szavaival): össze kell varrnunk azt, ami elszakadt, felfogható igazságot kell szolgáltatnunk egy nyilvánvalóan igazságtalan világban.

“A bíró akkor is magára vesz valamit a tanú szerepéből, amikor elutasítja az életben maradottak tanúságtételét, mondván: a túlélők nem lehetnek megbízható tanúk, azokért, akik odavesztek a gázkamrában és a krematóriumokban. A bíró, a történész, az ítész nem tudja kikerülni, hogy részese legyen a tanúságtételi procedúrának. Így nemcsak a tanúságtévők kerülnek paradox helyzetbe, hanem a kívülálló, az ‘elfogulatlan harmadik’ szerepében fellépő bíró is. Végső soron, ha ítéletet akarunk alkotni a 20. század excesszusairól, azt is el kell fogadnunk, hogy bizonyos értelemben mindnyájan eleve vert helyzetben vagyunk: nem szabadulhatunk a paradoxonoktól.”Tartalomjegyzék »
Megrendelés »
Kiss Lajos András

esszék
290 oldal
Szentgyörgyi Zsolt rajzaival

2500Ft
Verses öröknaptár


366 magyar vers.

Közel 100 képzőművészeti alkotás.

Kortárs írók, költők jegyzeteivel.

Minden napra egy vers a magyar költészet dúsgazdag tárházából – időkastély, melyben barangolhat az olvasó.


Miért éppen ezek a versek?

Jeles történelmi vagy irodalmi események, névnapok, ünnepek, természeti fordulók kapcsolnak össze időpontot és szöveget.

A napok és versek folyammá nőnek, öröknaptárrá épülnek – íme, egy lehetséges változat a szerkesztők választásai szerint.

A Verses öröknaptár az 1991-ben megjelent kötet negyedik, átdolgozott kiadása.

Microsite

liget.org/microsite/antologia/

 Tartalomjegyzék »
Megrendelés »
Liget Műhely

antológia
544 oldal
100 színes, képzőművészeti alkotás

5000 (A Szitakötő programban résztvevőknek 3000)Ft
Utazások a labirintusban

„… a tó mellett feketén várt ránk a labirintus, és a szürkületben úgy láttam, a keskeny alagútszerű utak, magukba szippantva a maradék világosságot,  csak befelé vezetnek.”Tartalomjegyzék »
Megrendelés »
Jámborné Balog Tünde

novellák
265 oldal

2500Ft
Sétikáló

 

Sétikáló boszorkányos tündér -  ha kiváncsi vagy rá, ha találkozni szeretnél vele, az Akastyán-hegyre menj... Hogy az meg hol van? Hát Horgas Béla mesekönyvében. Annyit kell csak tenned, hogy kinyitod a könyvet, olvasod a szövegeket, verseket és meséket, nézed a hozzájuk kapcsolható képeket... A mutatvány, találkozásod  a tündérrel és Kacsinder óriással vagy Tevepúpja kapitánnyal, Cókmókkal és Kredenckékkel, meg a többiekkel: rajtad áll. Olvasol, és képzeletedben megjelenik Sétikáló: a történeteket és a verseket pedig te kapcsolhatod  össze a képekkel és egymással, benned kerekedhet ki az egész akastyán-hegyi világ, amelynek földrajzi fekvése és időbeli határa ugyancsak rugalmas, tetszésed szerint formálható.

 

A Sétikáló micrositeja »

 Tartalomjegyzék »
Megrendelés »
Horgas Béla

mesekönyv
108 oldal
Horgas Ádám színes rajzaival

3000 (A Szitakötő programban résztvevőknek 1500) Ft
Réskeresés

Ez a könyv elsősorban a szabadságról szól,  közelítésének vágyáról, irodalmi tényeiről. Az 1968 és 2008 közt eltelt kétszer húsz év, két korszak azonosságait és különbözőségeit szálazza, szövi össze. Formája irodalmi négykezes: egy és két hangon szóló, személyes történeteket idéző esszék, versek, rajzok kapcsolódnak egységbe – a szerzők előző négykezes könyveihez (Négykezes, 1976; Legalább 1993; A sérült tintahal 2003) hasonlóan.Tartalomjegyzék »
Megrendelés »
Levendel Júlia & Horgas Béla

négykezesek, esszék, versek
150 oldal / színes képekkel

2800Ft
 
Liget.org   »   Liget könyvek
 
replica watches
replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches
replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags
70-640 70-640 642-832 1Z0-051 220-701 642-813 70-411 642-447 300-209 300-207 070-294 itexam911