Liget - irodalom és ökológia

A Liget új, online kiadása a ligetmuhely.com oldalon érhető el.

 

A liget.org 2015 január-tól csak archívumként működik,

minden friss tartalom az új oldalon érhető el.

 

A folyóiratszámok letölthetőek az alábbi címen:

http://ligetmuhely.com/category/liget/mufaj/folyoirat

Tovább a cikkekhez »
 
 
 
Lackfi János

 

József Attila-díjas író, költő, műfordító, kritikus. 1971-ben született Budapesten. Hét verseskötete, több gyerekvers- és prózakötete jelent meg. Tizennyolc műfordításkötetet publikált francia és belga szerzőktől. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanít francia, magyar és világirodalmat, szépírást, műfordítást. A Nagyvilág című világirodalmi folyóirat szerkesztője, a www.dokk.hu internetes irodalmi kikötő egyik alapítója. Zsámbékon él, öt gyermek apja, salátát készít, fakanalat farag és focizik.

 

Nem tudom beállítani a gondolatokat, szép sorba, mint egy osztályfényképen, hogy egyik se hunyorogjon fennakadt szemmel, egyik se vakarja a fülét, egyik se vágjon savanyú képet, hanem csak maradjanak veszteg ott, ahol én akarom, nem, a gondolatok továbbfutnak, a Bodó Ancsa is elindult, édes pipaszár lábai táncolnak a böhöm iskolatáska alatt, a szőke haja meg vidáman libeg fölötte, és én gondolatban egy perc alatt eljutottam tőle a Wilhelm Lajosig. Pedig a Lajos százötven kiló, bár mindig csak százharminckilencet vall be, és szakállas és bronzbarna és csupaszőr, mint egy görög isten, mint a Keleti Pályaudvar tetején Poszeidón, aki háromágú szigonnyal a kézben olyan gőgösen nézi a lent mászkáló hangyaembereket, mintha legalábbis ő teremtette volna azokat, és nem azok őt. Wilhelm Lajos reptéri forgalomirányító a Ferihegyen, bár azt hiszem, egy csupa Wilhelm Lajosokkal teli Boeing szépen lezuhanna, nem bírná el a súlytöbbletet, bárki is irányítaná, és edzés után úgy törölgeti a lábaközét kifeszített törölközőjével, hogy közben mindene ott himbálózik, nem, nem akarok a Wilhelm Lajosra gondolni, és mégis mindig rá kell gondolnom, miközben idétlenül caplatok a Bodó Ancsa után, aki még egyszer se nézett hátra, és nem is fog soha, mert jól van nevelve, jól nevelt, csöndes árvagyerek.

(A Halottnéző című regényből)

 

A szerző blogbejegyzéseihez kattintson ide.

 

Lackfi János
 

 
Liget.org   »   Liget szerzők   »   Lackfi János
 
replica watches
replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches replica watches
replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags replica handbags
70-640 70-640 642-832 1Z0-051 220-701 642-813 70-411 642-447 300-209 300-207 070-294 itexam911